DECEMBER IS TIME TO PLAN !

//DECEMBER IS TIME TO PLAN !

DECEMBER IS TIME TO PLAN !

Al jaren droomde ik ervan om een eigen winkel te kunnen starten. Het was een hele reis om van idee naar de uitvoering van mijn Kaas en Lekkernij winkel te komen. Een mooie en spannende reis.

In mijn vorige werkzaamheden was ik vaak onderweg, met plezier, maar ik vond het ook een eenzaam bestaan. Het werd tijd voor een andere wending. Ik ga graag naar mijn Franse vrienden in het mooie Vougy, een plaatsje in het departement 42.  Met hen beleef ik fantastische momenten van samen zijn en heerlijk eten. Met liefde en passie bereid. Vaak krijg ik thuis pakketten toegestuurd met allerlei lekkers uit de regio. En zo werd het idee in maart 2017 geboren, waarom zouden andere mensen ook hier niet van mogen genieten? Wat is er mooier dan achter je kwaliteits producten te kunnen staan en je medemens te kunnen adviseren ?

VAN DROOM TOT WINKEL ! 

De gedachte werd omgezet in een plan, en vanuit een plan zocht ik een geschikte locatie. Deze locatie had ik in juli gevonden. Heel Noord-Brabant en Limburg ben ik rondgereden, op zoek naar het pareltje. Toeval bestaat niet, want in juli vond ik op 3,6 kilometer van mijn huis het pareltje… in BAVEL !  in het mooie Noord-Brabant, ten Zuid-westen van BREDA.

Vele leveranciers heb ik in 2 maanden tijd bezocht, mooie gesprekken volgden en uiteraard ook heel veel proeven! Het assortiment heb ik met liefde samengesteld en sta ook achter deze keuze van top kwaliteit.

Het was een spannende tijd, alle puzzelstukjes zouden nu op zijn plaats vallen om op 26 oktober de deuren voor het eerst te kunnen openen.

Ben je al bij mij in de winkel geweest ? Dan dank ik je hartelijk voor je bezoek en ik hoop je iedere week weer terug te zien. Ben je nog niet geweest ? Dan nodig ik je bij deze uit ! Kom snel eens kijken , ik heet je van harte welkom!

De eerste weken zijn als een roes voorbij gevlogen. De leuke en lieve reacties van de mensen uit Bavel en omgeving doen mij goed. De drukste periode van het jaar staat voor de deur en ook dit is een nieuwe stap. Welke dagen zal ik de winkel openen ?  Op welke tijdstippen verwacht men bij mij het nodige lekkers te komen halen? Zal men niet te lang in de rij hoeven staan?  Hoe kan ik dat versnellen en uiteraard de vraag , welke kaas vind ik het best passen in deze periode van het jaar.

DECEMBER IS TIME TO PLAN ! 

Het is de hoogste tijd om hier over na te denken, en met een kalender voor mijn neus heb ik een schema opgesteld. We gaan er tegen aan. S’ avonds na sluitingstijd ga ik de buitenlandse kazen al voorbereiden voor de volgende dag. De noten ga ik na 21 uur alvast zelf vers branden. De kado tafel wordt verplaatst.  De kazen die nieuw binnenkomen krijgen iedere avond weer een mooie plaats in de volle vitrine. En uiteraard proef ik zelf eerst de kwaliteit van al dit lekkers, en daarmee vervalt voorlopig het diner thuis. Laat de dagen maar komen, ik ben er klaar voor !

2018-01-28T21:01:18+00:00

Leave A Comment