KAAS BEWAREN ?

/, Featured/KAAS BEWAREN ?

KAAS BEWAREN ?

Hoe kan ik het beste Kaas bewaren ?

Bij voorkeur kun je kaas het beste in een gesloten verpakking bewaren in de koelkast. Buiten de koelkast is de kaas minder lang houdbaar. Bij temperaturen boven de 20°C gaat de kaas ‘zweten’. Hoe vetter de kaas is hoe meer het gaat zweten. Kaas die je buiten de koelkast bewaard is ook vatbaarder voor schimmels.

Verpakt in kaaspapier of folie is jonge of jong belegen kaas ongeveer 1 week houdbaar in de koelkast. Belegen en oude kaas blijven op die manier 2 weken goed. Plakken kaas en geraspte kaas zijn na openen ongeveer 3 dagen houdbaar. Vacuümverpakte kaas blijft 1 tot 2 maanden goed.

Het kan zijn dat gedurende het bewaren schimmel ontstaat op de kaas. Wanneer je de schimmel ruim, minstens 1 centimeter, weg snijdt is de kaas nog eetbaar. Dit geldt voor harde kazen.

2018-01-28T20:55:12+00:00

Leave A Comment